NAAR OVERZICHT
NIEUWS
Pilotbedrijf gezocht | TCFC
Geplaatst op 20-08-2024
Bent u geïnteresseerd in een emissie arm stalsysteem en wilt u een bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen in de varkenshouderij?
Middels het toepassen van MBR filtratie en daardoor opwaarderen van het effluent van biologische mestverwerking verkrijgen we een reukloze vloeistof waarmee de uitstoot van NH3 en de vorming van methaan sterk gereduceerd kunnen worden.
Voordelen:
- Beter stalklimaat voor mens en dier = betere technische resultaten
- Betere voederconversie
- Verhoogd dierenwelzijn
- Lagere emissie
- Meer werk plezier en betere acceptatie van omwonende
Door scheiding van de mest middels zeefband of centrifuge ontstaat er een stapelbare fosfaat rijke fractie en stikstof rijke dunne fractie die middels Nitrificatie-Denitrificatie stikstof arm wordt gemaakt.
Door vervolgens deze vloeistof middels MBR filtratie te onttrekken creëren we een gehygiëniseerd, geurloos en bacterievrij spoelwater. Met deze ammoniak-arme vloeistof worden de mestkelders leeggespoeld en vervolgens voorzien van een laag vloeistof voor de verdunning van de mestproductie voor de komende dagen. Dit proces is volledig geautomatiseerd en kan in de meeste gevallen eenvoudig in bestaande stallen geïnstalleerd worden.
Indien gewenst is het ook mogelijk om een deel van het spoelwater te recupereren voor stalreiniging of met verdere nabehandeling loosbaar te maken. Middels dit proces kunnen we bij alle categorieën varkens een grote ammoniak en methaan reductie behalen.
Actueel zijn er in Vlaanderen al ongeveer 150 biologische mestverwerkingsinstallaties in werking. Deze zouden door het toepassen van een MBR filter met een beperkte investering aangepast kunnen worden. De kosten van de stalaanpassingen zijn zeer bedrijfsspecifiek maar door gebruik te maken van bestaande ontmestingskanalen is het vrij eenvoudig te integreren in bestaande stallen.
De officiële metingen in Nederland zullen binnen nu en een aantal weken gaan aanvangen zodat over een jaar de officiële meetresultaten beschikbaar zullen zijn.
Parallel willen we ook de AEA/ PAS erkenning voor Vlaanderen aanvragen, voor introductie van het TCFC in Vlaanderen zien wij het realiseren van een pilotproject als een goede oplossing, dit zouden we graag in samenwerking met varkenshouders in Vlaanderen doen. Hiervoor zijn wij op zoek naar één of meerdere varkenshouders die hiervoor interesse hebben!
Om dit te realiseren hebben wij inmiddels een positieve jurering mogen ontvangen voor de Innovatiesteun voor PAS-oplossingen van Boerenbond België, verder kan deze oplossing in aanmerking komen voor VLIF-steun voor innovatieve investeringen.
Bent u geïnteresseerd in een emissie arm stalsysteem en wilt u een bijdrage leveren aan de oplossing van de problemen in de varkenshouderij?
Laat het ons weten!
Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op.
NEEM DIRECT CONTACT OP
Benieuwd naar onze producten of in onze visie op de toekomst van mestverwerking?
Bel direct naar: 31 (0)411-615700
Of e-mail naar: info@kamplan.com
Interesse om eens te sparren?
Benieuwd naar onze producten of onze visie op de toekomst van mestverwerking? We gaan graag met u in gesprek.
CONTACT OPNEMEN